2016. július 29., péntek

A ma a tegnap holnapja




Az a baj a holnapig várással, hogy ha végre elérkezik a holnap, akkor már mának hívják. A ma a tegnap holnapja. A kérdés az, hogy mihez kezdtünk ezzel a lehetőséggel? 
Túl gyakran pocsékoljuk el a holnapot ugyanúgy, ahogy a tegnapot is elvesztegettük, és ahogy elvesztegetjük a mát is. Mindaz, amit megtehettél volna, könnyen kicsúszik a kezünkből, szándékaink ellenére, amíg elkerülhetetlenül rá nem jövünk, hogy mindaz, ami lehettünk volna, minden egyes kihasználatlan nappal apránként kicsúszott a szorításunkból.

Valamennyiünknek gyakran emlékezetünkbe kell idéznünk, hogy az óra ketyeg. És az az óra, amely elkezdett ketyegni akkor, amikor az elsőt lélegeztük, egy napon meg is fog állni. Az idő az emberiség legnagyobb kiegyenlítője. Tekintet nélkül elveszi tőlünk a legjobbat és a legrosszabbat is. Az idő lehetőséget kíván, de sürget is.
Amikor az élet játékát lefújják, nincs hosszabbítás, hogy kijavíthassuk a hibáinkat. Az óra, amely életünk másodperceit méri, nem törődik a győztesekkel és vesztesekkel. Nem érdekli,
hogy kinek sikerül, és ki vall kudarcot. Nem érdeklik a kifogások, a tisztesség vagy az egyenlőség. Az egyetlen lényegi kérdés az, hogy hogyan játszottuk a játékot.
 
Az ember aktuális életkorától függően ott van a sürgető érzés, amely arra készteti őt, hogy kezdjen el cselekedni – most rögtön. Folyamatosan tudatában kell lennünk minden egyes pillanat pótolhatatlan értékének – azoknak a pillanatoknak, amelyek önmagukban olyan jelentéktelennek tűnnek, hogy gyakran észre sem vesszük, hogy elvesztegettük őket.
 
Még mindig a rendelkezésünkre áll mindaz az idő, amire szükségünk van. Még mindig rengeteg esélyünk van – rengeteg lehetőségünk – rengeteg év, hogy megmutassuk, mit tudunk. A legtöbbünknek még lesz holnap, jövő hét, jövő hónap, jövő év. De ha nem érezzük át a cselekvés sürgősségét, akkor ezek a rövid időszakok sajnálatos módon kárba vesznek, ahogy kárba vesztek az előttük volt hetek, hónapok és évek. És ezekből pedig nincs végtelen készletünk!
Tehát ha a holnapi álmokra és célokra gondolsz, tedd meg már ma ezeket a fontos lépéseket, hogy valóra válthasd őket.



Jim Rohn - hírlevele




http://dxnkaveklub.ganodermakave.info/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése