2015. február 20., péntek

Egészségesen - Természetesen 1. rész

Fontos, hogy jól működjön?

Az emberek többsége odafigyel az autójára, hogy mindig a legjobb, a belevaló és megfelelő üzemanyagot, olajozást kapja. Karbantartatja, mert a javítás mindig többe kerül! Az emberek többsége, ha vesz valami értékes műszaki tárgyat, elolvassa, hogyan működik, és hogy lehet az élettartamát legtovább kitolni! Ha fontos a kutyánk, cicánk akkor odafigyelünk, hogy mennyi vitamin és tápanyag van az ételükben!

 

Az emberek többsége nem tudatosan éli az életét

Akkor, azt, és úgy eszik, ahogy épp kívánja, megteheti, vagy amire ideje van! Akkor iszik, amikor szomjas, s akkor se tiszta vizet! Úgy él, mintha mindent megtehetne, bármit megengedhetne magának! Nem foglalkozik az egészségével, a teste igényeivel, az életmódjával! Él és működik a kis mókuskerekében, a napi rutinjaival MINDADDIG, AMÍG NEM JÖN A BAJ, ÉS NEM KAP KEZÉBE EGY LESÚJTÓ DIAGNÓZIST! ÉS AKKOR FELTESZI A KESERŰ KÉRDÉST: MIÉRT PONT ÉN?

Legnagyobb kincsünk az egészségünk
nyitottkagylo

Mi a hosszú, egészséges élet titka?

Mi az oka annak, hogy genetikailag az ember 120 évig is élhetne, mégis az átlagéletkor 75 év körül van, és Magyarországon ez még 5-10 évvel kevesebb! Ráadásul az utolsó 10-15 év életminősége már a legtöbb embernél kritikus, nehéz és ilyenkor már marokszám szedik a gyógyszereket. Miért tény, hogy az emberek 40 éves korukig feláldozzák az egészségüket, hogy pénzük legyen, majd 40 év után, feláldozzák a pénzüket, hogy egészségük legyen! De a visszavásárlás nem mindig sikerül!! Van-e más lehetőség egy egészséges, szép és jólétben átélt idős korra?

 

Mi az egészség?

Az egyik egészség definíció szerint (WHO, 1948) „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya” Annak alapján, hogy mit állítunk az egészség definíciójának középpontjába, tekinthetünk az egészségre, mint a betegség hiányára, a mindennapi tevékenységre való képesség birtoklására, megfelelő erőnléti és jólléti állapotra, boldogság állapotára, alkalmazkodásra való képességre. Eszerint  egészségünk nem más, mint a lelki, szellemi és fizikai egyensúlyban létünk állapota. Más megfogalmazásban: a fizikai és szellemi teljesítőképességünk maximuma. Ön a maximumon van minden területen?

 

Az egészségügyi probléma!

Minden 2. ember szív minden 3. daganatos betegségben hal meg! Évről évre növekszik az allergiások és cukorbetegek száma! MINDENKI VESZÉLYEZTETETT, AHOGY MONDANI SZOKTÁK: NINCS EGÉSZSÉGES EMBER CSAK ROSSZUL KIVIZSGÁLT BETEG! A betegségek SOHASE egy pillanat alatt alakulnak ki! A tünetek sokszor évekig nem jönnek elő, pedig a betegség már ott van!

 

Mi a betegség?

A hagyományos betegség-felfogás szerint a betegség egy olyan negatív jelenség életünkben, amelynek tüneteit minél gyorsabban meg kell szüntetni, illetve el kell nyomni. Ezzel a szemlélettel szemben áll a betegségeknek, fájdalmaknak egy másik megközelítése. Eszerint minden betegség, minden fájdalom egy jelzés, egy figyelmeztetés arra, hogy valamit változtatnunk kell az életünkben ahhoz, hogy teljes életet élhessünk, valamit hosszú ideje elnyomtunk magunkban, ami fizikai szinten egy adott betegség képében jelent meg. Ez az új szemlélet lehetőséget ad arra, hogy észrevegyük és értelmezzük a figyelmeztetéseket, melyet testi tüneteink jeleznek, és esélyt ad arra, hogy valóban egészségesebbek legyünk…

Óvatosan kell bánni a másik oldal képviselőivel is, hisz sok a sarlatán és sokan igyekeznek meggazdagodni mások hiszékenységén, gyógyulási vágyán! Egy dolog biztos, a betegségek oka és kezelése egyértelműen nem csak fizikai vagy kémiai dolog, nem szabad, hogy kimerüljön csupán gyógyszeres kezelésben, tünetek eltűntetésében! AZ EGÉSZ EMBERT KELL NÉZNI ÉS KEZELNI, HA TARTÓS ÉS VALÓS GYÓGYULÁST AKARUNK! A betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni. És amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon. "Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább egy gondolkodásváltás, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el.
A nyugati orvoslás a kórokozókra és a tünetekre fókuszál és gyógyszeres megoldást kínál! A keleti orvoslás a szövetek az immunrendszer állapotára fókuszál és a betegségek okait, gyökerét szünteti meg! A kínai orvos akkor kapott fizetést, ha egészséges volt az uralkodó, s nem akkor, ha gyógyítani kellett!

 

Orvosokra szükség van!

Az orvosok a betegségügyben dolgoznak! Akkor fordulnak hozzájuk az emberek, amikor már betegek, fájdalmaik, tüneteik vannak, és gyors azonnali segítség kell! Az orvos a tüneteket kezeli, csillapítja a fájdalmat, a lázat, kezeli a magas vérnyomást, gyors szívverést, megszünteti, ha tudja a hasmenést, hányingert, köhögést, ha kell, megműt, és mindent megtesz, hogy a beteg tünet mentes legyen! A legtöbb hagyományos orvos, csak gyógyszerekben gondolkodik! Kezeléseiket, javaslatukat általában nem kérdőjelezzük meg. Megvesszük a gyógyszert és annyit szedünk be ami rá van írva! Az orvosok többsége, azonban szkeptikusan elutasítja az alternatív módokat mert:

 

Vannak szélhámosok!

Vannak, akik visszaélnek beteg emberek bizalmával, gyógyulás iránti égő vágyukkal, és hiszékenységükkel! Vannak, akik pénzért, a lelkiismeretüket is eladják, és egészségmegőrzés címe alatt, jól megkreált marketinggel, hatalmas összegeket húznak le a célközönségtől! Vannak, akik túlzott ígéreteket tesznek, hamis reményt keltenek! Vannak, akik tevékenysége semmilyen tudománnyal nem igazolható, megfoghatatlan, homályos és csupán valami titkos, szellemi magyarázata van, amit okkultizmusnak, rejtett tudománynak neveznek! „Sárkány ellen sárkányfű!” NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK! AZ SE IGAZ, HOGY A GYÓGYSZER LOBBI URAL MINDENT, DE AZ SE, HOGY MINDEN, AMI NEM GYÓGYSZER CSAK KURUZSLÁS, ÉS TUDOMÁNYTALAN!

A folytatáshoz kattints>>>>>>>>>ide!

1 megjegyzés: