2015. június 20., szombat

Hogyan legyünk szerencse mágnesek?

Miért mosolyog rá egyesekre mindig a szerencse, míg mások sosem kapják meg, amit megérdemelnének?

Szerencse kérdése hogy milyen egészségben éled meg az időskort, vagy eléred-e az anyagi függetlenséget? Lehet a szerencsét irányítani, megtanulni?


Prof. Richard Wiseman, a Hertfordshire Egyetem pszichológusa szerint van néhány tanulható trükkje a szerencséssé válásnak
Néhány jó tanács:


"- figyelni kell a váratlan lehetőségek felbukkanására

- hallgatni kell az ember ösztöneire

- rugalmasan kell kezelni az eseményeket, a balszerencsés történetekben is megtalálva azok jó oldalát

- a pechesek túlságosan ragaszkodnak a rutinhoz, a szerencsések készek elfogadni a változatosságot

- Légy nyitott az új tapasztalatokra, ismerj meg új dolgokat, változtass a szokásos dolgaidon!"

Sokan csak nehezen lépnek ki a konfortzónájukból, ragaszkodnak a megszokotthoz, a régihez, félnek az új, ismeretlen tapasztalatoktól. Így egy vágányon fut az életük, ha változtatnak is, többnyire kényszerből teszik, nem várt esemény, élethelyzet miatt. Megint mások csak panaszkodnak, megelégszenek azzal, hogy sajnáltatják magukat. Ezek az emberek nem is akarják igazán a változást...


Változnod kell, ha az életeden, a körülményeiden akarsz változtatni! Próbálj más szemmel nézni a világra és egy idő után azt látod, jönnek a sikerek, eredmények.

Ne bízd a szerencsére...! Vedd kezedbe a sorsod irányítását, tegyél azért, hogy más és jobb legyen az életed! 

Járj nyitott szemmel, vedd észre a LEHETŐSÉGEKET, amik eléd sodródnak! Válassz, ha megteheted! Tanulj meg hosszú távon gondolkodni, tervezni!  

Lépj ki a komfortzónádból! Egy kis kényelmetlenséget megér, hogy elérhesd, amire vágysz! Mérlegeld, mi lenne jobb; a tévé előtt ülni, vagy dolgozni az álmaidért, közelebb jutni a célodhoz? 
Rábeszélni senki nem fog, ez a Te életed. De ha eredményt akarsz, le kell mondanod néhány dologról. 
És dolgozni kell! 
Sokat!
„Vállaltam, hogy egy időre nem a szabadidő a legfontosabb, nem a barátok, nem a sorozatok, hanem a tanulás. Vállaltam, hogy 1 órával korábban kelek, és ha hazaérek, nem kapcsolom be a tv-t, hanem nekiállok megvalósítani, amit kitűztem magam elé”

Itt kezdődik egy másfajta élet. Itt kezdődik a zongorista karrierje, a sportoló olimpiai aranyérme…. és a Te elképzeléseid, terveid, céljaid valóra váltása!
 
Ne félj belevágni! 
Nehézségek mindenhol adódhatnak. Az átmeneti nehézséget nem kudarcnak nevezik! A kudarc az, amikor feladod. Mert az azt jelenti, már nem adsz esélyt magadnak. 
 
Ne hallgass a kételkedőkre!  
Bízz magadban, az erődben, kitartásodban, a képességeidben! Gyarapítsd a tudásod, tanulj másoktól! Keress hasonlóan gondolkodó társakat, akikkel megosztod a tapasztalatokat s akik Téged is támogatnak! 

Élvezd azt, amit csinálsz, mert nem csak a cél számít, hanem az odáig vezető út is!
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése