2015. február 20., péntek

Egészségesen - Természetesen 2. rész

Mikor fordulnak az emberek az alternatív megoldásokhoz?

Amikor az orvos már lemondott róluk. Amikor látják, az orvos nem igazán tudja, hogyan segítsen! Amikor megértik, hogy a gyógyszerek nem gyógyítanak sokszor, csak a tüneteket tüntetik el! Amikor elolvassák egy gyógyszer lehetséges mellékhatásait! Amikor hallanak valakitől valamit, hogy meggyógyult, és már nem kell gyógyszereket szednie! Amikor valakinek sikerül áttörni a vaskos előítéleteket!

„Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered ”
Hippokratész

A fő ok a táplálkozásban keresendő!
  1. “ AZ VAGY AMIT MEGESZEL! ” Az ideális az lenne, ha 4 adag lúgos étel mellé, 1 adag savas jutna! Sok NYERS zöldség, gyümölcs, kevés hús, fehér kenyér és más savas ételek!
  1. Az élelmiszeripar termékeit esszük, nem a természet ajándékait! – mesterséges színezékek, ízfokozók, adalékanyagok, toxinok, sok zsír, szénhidrát...

Túl sokat eszünk, de nem táplálkozunk! Nem tápanyagokat viszünk be, hanem túlzott mennyiségű szénhidrátot, zsírt stb. Minőségi éhezésben élnek az emberek! Az étel főzésével, melegítésével elpusztítjuk az élő enzimeket, szervezetünknek tehát magára hagyva kell megoldania az emésztést. Emellett a vitaminok is károsodnak, valamint a lúgosító hatás is. A betegségeket nem valamik, hanem valamiknek a hiánya okozza!!

immunerosites1

" A vitamin olyan anyag , ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg."
Dr.  Szent-Györgyi  Albert.

Van, amin tudunk változtatni: dohányzás, alkoholfogyasztás. Egészségesebb táplálkozás, egészséges tisztított víz, életmód, stressz kezelés!! Van, amin nem tudunk változtatni! - környezetszennyezés, sugárzás!
Az immunrendszer a szervezet védelmezője! Ha mindent megkap, akkor az immunrendszer megfelelően ellátja a dolgát, a test öngyógyító képessége le tudja győzni a betegséget, és ki tudja javítani a hibákat! A betegség, a tünetek, a fájdalom, a láz, a szervezet jelzései, hogy baj van, cselekedni kell!

 

Sejtszintű védelem

Az egészség alapja az egészséges sejtek! Az egészséges sejtműködéshez viszont megfelelő tápanyag kell, vitaminok, ásványi anyagok és védelem a DNS számára! A szabadgyökök károsító hatásának következménye az öregedés, a rossz reprodukció, a rák is!

A vér cirkulációs rendszerében az oxygén és a tápanyagok szállítása a sejtekhez, az immunrendszer anyagainak eljuttatása a szükséges helyekre. A vér szerepe a toxinok, méreganyagok elszállítása a sejtektől.
Az infarktus, stroke oka az érszűkület és a vérrög képződése. De ha nincs jó vérellátás egy szervben, akkor ott nincs esély gyógyulásra, helyes működésre sem, pl. hasnyálmirigy nem termel inzulint – cukorbetegség!! Inzulin nélkül nincs glukozlebontás, ATP! A gyógyszerek csökkentik a veszélyt csökkentve a nyomást, lassítva a szívet vagy hígítva a vért, de ez nem oldja meg a problémát, nem szünteti meg az okot! És más szervekhez nem jut elég vér! OK: SOK CUKOR, SOK ZSÍR, KEVÉS VÍZ, KEVÉS MOZGÁS. 

Fontos a sok folyadék napi 2-3 liter tiszta víz, és a sport, mozgás, ami megmozgatja az erekben a vért, szétveri a plakkokat, és hígítja a vért!
A megváltozott pH-egyensúly, sok cukor, zsír és kevés víz, illetve kevés mozgás eredményeként a vörösvérsejtek torzultak, összetapadtak lesznek a vér ragadóssá és sűrűvé válik. A hajszálerek eltömődnek és ezáltal az összetapadt hemoglobinok lényegesen kevesebb oxigént képesek a sejtekhez szállítani. Következmény; a sejtek oxigénhiánnyal küzdenek! Savasodás ellen elhízással, csontritkulással védekezik a szervezet!

Rossz hozzáállás: 1. Közömbösség 2. Csak gyümölcs elég? 3. Szintetikus vitaminok
 

Ellentmondások a szintetikus vitaminok hasznosságát illetően!

vitaminok

2008-ban először hívták fel a figyelmet arra a klinikai kísérleteket összefoglaló tanulmányra (összesen 67 randomizált kísérlet!), amely megállapította, hogy  a természetes környezetétől elszigetelt,  izolált A, E vitamin és béta karotin dózis függően (minél nagyobb mennyiséget szednek belőle annál jobban) megrövidítik az emberi életet. A C-vitamin mellett érvelők azt állítják, hogy azzal számos súlyos betegséget meg lehet előzni.  2009-ben publikáltak több placebo kontrollált, randomizált klinikai kísérletet, amelyek rávilágítottak arra, hogy a C vitamint is tartalmazó multivitamin készítmények sem a cukorbetegséget, sem a rákbetegséget nem előzik meg, és nem csökkentik a szív és érrendszer betegségeiből eredő halálozási arányokat sem.  

Végezetül  fontos megjegyezni, hogy a C-vitamin természetes előfordulása élelmiszerekben teljesen más hatású, mint az izolált C vitamin: ott kiegyensúlyozottan sok ezer más anyaggal együtt fordul elő. Ebben a formában hasznos és nem káros. A sok ezer természetes anyaggal együtt másképp hat, mint izolált formában. Kiemelendő az Acerola gyümölcs magas C-vitamin tartalma. Ajánlott fogyasztani gyógygomba kivonatokkal együtt, hiszen az elősegíti a gyógygomba kivonatok felszívódását.

Az első részhez kattints>>>>>ide! 
A folytatáshoz >>>>>>>>>>>ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése